arrow_drop_up arrow_drop_down
26 september 2020 

Wat een beetje challenge je kan opleveren

Jezelf af en toe een beetje uitdagen, doe jij dat ook? Het mooie ervan vind ik dat je dan altijd ziet dat er meer mogelijk is. Dus vandaar vandaag mijn ervaringen en lessen in deze blog. Ter inspiratie of lering en vermaak, what ever you like.

Een tijd geleden heb ik mezelf een beetje uitgedaagd. Ik had mezelf een challenge gegeven namelijk: zoveel mogelijk blogs schrijven in 1 week! En ja, dat is niet concreet, voor mezelf had ik in gedachte, het liefst wil ik er 35 schrijven.

Blog Wat een beetje challenge je kan opleveren

En is het gelukt?

De uiteindelijke uitslag was: 11 blogs in 7 dagen! En om het gelijk even in perspectief te plaatsen: de afgelopen 4 jaar heb ik 99 blogs geschreven voor mijn website in 208 weken. Dit is dus 9x wat ik nu in 1 week deed.

Wat heeft het nog meer opgeleverd?

Maar naast mijn daadwerkelijke resultaat heeft deze uitdaging me ook nog een paar mooie inzichten opgeleverd. Want wat waren mijn ervaringen van deze week met een (bijna volle) focus op blogs schrijven?

1. I love blogs schrijven!

Ik begon voortvarend met 5 blogs op de eerste dag. Dit was dus top. Als ik dat 7 dagen kon doen zat ik dus inderdaad op 35! En ik merkte dat ik schrijven heerlijk vindt. Ik heb legio onderwerpen en heb elke keer zin om er weer wat moois van te maken. Dit kan ik serieus dagen volhouden. Dus I love what I do.

Blog Wat een beetje challenge je kan opleveren

2 Ik heb overschat wat ik in een dag kon doen (again :-))

Maar ik ben ook hierin getrapt: we overschatten wat we op een dag kunnen doen en onderschatten wat we in een jaar kunnen doen. Ik had de afgelopen week namelijk geen lege agenda. Ik wist dus ook wel dat ik misschien niet alle dagen 5 blogs ging halen, maar met een beetje extra gas moest ik toch een eind komen? UIteindelijk stond er nog teveel op mijn agenda waardoor ik het dus niet haalde.

3 De grootste vijand van focus afleiding

Ook had ik last van de grootste vijand van focus afleiding. Mijn telefoon, en dan met name mijn Insta en mijn mail, zijn de grootste boosdoeners. Ik moest hem af en toe gewoon verstoppen. In ieder geval confronterend hoe makkelijk ik dat ding elke keer pak en hoeveel tijd ik hier elke week mee verlies.

Blog Wat een beetje challenge je kan opleveren

4 Het weekend is voor gezin en vrienden

In het weekend had ik bedacht ook lekker te schrijven. Juist heerlijk. Daar had ik zin in. Maar er is er slechts 1 blog uit mijn vingers gekomen. Het weekend is echt voor familie en vrienden. Ik kan best één dingetje doen, maar het werkt voor iedereen het beste als ik dan mijn focus heb op thuis. Dus er nog even 2x 5 blogs uitpersen, gaat hem niet worden.

5 Wat als ik het niet had gedaan?

En nu kan je denken, maar 11 blogs? Dat is nog wel een eindje van je streefcijfer vandaan. Je hebt het totaal niet gehaald. Maar toch ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Ik had naast de werkzaamheden die al in mijn agenda stonden, namelijk een duidelijke focus op die blogs. En ik heb nu gedaan in 1 week waar ik anders 11 weken over deed. Alleen maar door tegen mezelf te zeggen, dit is de challenge die ik aanga deze week. Als ik niks gedaan had, was er niks veranderd. Het heeft voor mij weer bewezen: er is zoveel meer mogelijk dan dat je nu denkt

Dus zo'n week doe ik binnenkort nog een keer. Lekker mooie content maken en tegelijkertijd ook meters.

Werkt zo'n uitdaging ook bij jou?

Waar kan jij op focussen waar je nu en op de lange termijn plezier van hebt?

En wat zou het voor jou betekenen als je hier een week volledig op focust?

Food for thought…

Maak er een mooie dag van!

Ben je klaar voor een nieuwe challenge als ondernemer? Wat dacht je van 12 weken gefocust aan je leidersrol werken waardoor je wegkomt uit die operatie? Lijkt dit je wat en ben je hier erg aan toe? Meld je dan even aan voor een gratis Fix Your Bottleneck gesprek en dan kijk ik met je mee wat nu je grootste bottleneck is op dit moment en of het Bouw je Beste Team programma wat voor je is. 

Over de schrijver
Mariska is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Ze helpt ondernemers om een sterk team te bouwen en te houden. Zodat ze het zelf makkelijker krijgen, weer de ruimte hebben om te doen wat ze het liefste doen, hun omzet blijft groeien en ze ook nog eens een fantastische werkgever zijn om voor te werken.
Reactie plaatsen

Cookies