Gratis ebook 'Creëer het team dat je wilt'

Meer weten over hoe je je beste team creëert en er alles uithaalt wat er in zit? Download dan hier mijn gratis ebook 'Creëer het team dat je wilt'. Met een korte scan (=leuk) en 15 waardevolle tips! 

Page content

Continu verbeteren

Wat is continu verbeteren?

Continu verbeteren komt uit de Lean-filosofie. Bij Lean is het uitgangspunt zoveel mogelijk waarde voor de klant te realiseren en zoveel mogelijk ‘waste’ ofwel verspillingen te elimineren. Wanneer de eerste analyses en verbeteringen zijn doorgevoerd is het van belang continu te blijven verbeteren. Want de wereld staat niet stil. En wat gisteren goed was, is vandaag misschien niet goed genoeg meer.

Hoe doe je dat, continu verbeteren?

Dit vraagt dus wat van hoe je organisatie geleid wordt en van de mensen die er werken. Want continu verbeteren is een manier van werken. Wil je deze laten slagen dan moet het (diep) in de genen zitten. Vooralsnog is dit bij de meeste Nederlandse organisaties niet het geval. Een mooi voorbeeld waar ze dit ingebed hebben in hun hele bedrijfsaanpak is Scania in Zwolle. Je kunt er regelmatig een kijkje nemen in de fabriek, dus mocht je geïnteresseerd zijn, vraag een rondleiding aan.

Plan do check act continu verbeteren

    Comment Section

    0 reacties op “Continu verbeteren

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.